• 13

    Feb

    It's the climb... (khatam)

    baca dulu part-2-nya.. … Kita berangkat sebelum pukul 8 pagi, melewati satu shelter, dan akhirnya pada pukul 10.15, Summit attack!! ..itu istilah bekennya untuk kita nyampe (menyerbu) puncak. Perasaan bahagia memenuhi dada. Syukur alhamdulillah angin winter pada saat itu ga terlalu terasa, sehingga kita bisa menikmati suasana puncak dengan tenang. Gua masih inget kisah naik gunung sebelumnya, summit attack jam 7 pagi di Seoraksan. Keren sih kita bisa ngelihat sunrise dari pantai timur Korea. Tapi suhu dingin dan angiiin super kencang membuat kita ga betah lama2 berada di puncak, bawaannya mau cepet2 pergi, untuk foto2pun jadi sulit karena ketika angin berhembus kita tertelan awan kabut es (heran, padahal waktu itu masih fall). Kurang lebih hanya 15 menit kita beristirahat dan fo
  • 12

    Feb

    It's the climb... (part 2)

    baca dulu part-1-nya.. Jalan hari kedua… Pas hari kedua ini, pola jalan kita mulai berubah. Pada awal perjalanan di hari pertama, Ardy selalu nungguin gua. Selama gua ga keliatan dia ga akan jalan, atau nungguin.Secara gua suka ngilang bwt foto2 ga jelas, jadi gua rada lama di jalan. Ardy adalah tipikal guide sejati, dia emang terkenal sabar banget nungguin orang. Kayaknya untuk orang seperti Ardy, naik gunung itu bukan lagi tantangan. Tantangan bwt dia sebenernya adalah bikin orang lain (baca: semua orang) bisa naik gunung, dan ngerasain yang namanya sampe puncak gunung. Tapi menjelang gelap (lihat: jalan hari pertama), karena gua udah ga foto2 lagi (gelap2 mau moto apa) dan juga beban berat tasnya Ardy, gua yang sering berada di depan. Di situasi itu gua yang nungguin dia. Mbah g
  • 1

    Dec

    From Daejon with Love

    FROM DAEJEON WITH LOVE “LASKAR PELANGI” — DAEJEON 27 NOVEMBER 2010 Ony Avrianto Jamhari Belum selesai rasa keterkejutan dan kesedihan kami semua akan berita adanya bencana alam yang terjadi di Indonesia bulan yang lalu serta kasus penganiayaan tenaga kerja Indonesia di luar negeri, minggu ini kami juga dikejutkan dengan berita penyerangan Korea Utara ke Korea Selatan. Sebagai warga asing yang tinggal di luar negeri kami semua ikut prihatin dan waspada. Baik bencana alam maupun kejadian yang tak terduga bisa datang kapan saja dan di mana saja. Kita manusia hanya bisa berdoa dan berusaha untuk menjaga kelestariaan alam sehingga bencana alam tidak terjadi lagi dan perdamaian akan selalu terwujud di muka bumi. Berbagai ragam komentar, perhatian, dan dukungan datang dari b
  • 29

    Nov

    Let's Learn Basic Korean with this Crazy Korean Drama

    [kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/crEiUACtVss" width="580" height="345" wmode="transparent" /] No script, no preparation, no casting, etc….This Reality drama show can make you understand Basic Conversation in Korean (Maybe… but I am not really sure hahahha)….Just Watch and Let’s learn Korean Together by this Crazy Drama, coz we are also still learning in here. ^^ Cast Y: Mutiara Admeinasthi A: Randy Jullihar T: Tommy W: Widita ~RandyJullihar2010
  • 9

    Nov

    World Students in Korea - 10 Winner Bloggers of the 3rd Batch

    Finally, we got the result for our 6 months blogging event, the 3rd batch of WSK. World Students in Korea is a blogging event to promote Korea to the World, sponsored by Korea’s Presidential Council on National Branding. At the beginning, it’s just a trigger to make me start blogging. But in the end, it turns out pretty good :D Nationality Last Name First Name Blog Address Best Blogger Indonesia Hidayat Febiansyah http://havban.wordpress.com Outstanding Bloggers Cambodia Lavorn Vy http://vylavorn.wordpress.com Indonesia Saftira Angga http://saftira-in-korea.blogspot.com/ Paraguay Ruiz Medina Alexi Luis http://alexiruiz.blogspot.com/ Notable Bloggers China Wang Chaopeng http://blog.sina.com.cn/wcp India Kumar Sanjay http://sanjaykumarjnu.blogspot.com/ Indon
  • 8

    Nov

    [WSK] G20 Seoul Summit Special 6 - Final

    Implications, Preparations, and Expectations Implications and Expected Impact of the G20 The G20 Seoul Summit may be the biggest international event in contemporary Korean history. At this juncture where the developed world needs to build a cooperative system with emerging markets so as to tackle economic crises and set a new order for the global economy, Korea has been chosen as the leading member of the emerging markets club, as a bridge-maker. Successful hosting will lead to an improved global perception of Korea and increased confidence among the Korean people themselves. Also, the summit will be a golden opportunity to promote Koreas rich past and present its history, culture, tourism, art, technology which would help to enhance the countrys international standing and
  • 24

    Oct

    Indonesian Day at Nami Island (video)

    It was the day when I was so proud being Indonesian.. Every eyes on that day could look upon the richness of my country; 5 Indonesian traditional dances performance and also Indonesian booth. Enjoy… .. Part 1* [kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/PUbUmfsuakY" width="590" height="333" wmode="transparent" /] Part 2* [kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/RPjdVarbe8s" width="590" height="333" wmode="transparent" /] Download dance (uncut) videos : 1. Bambu Anak Raja Dance from West Kalimantan Province 2. Pakarena Dance from South Sulawesi Province 3. Ngajoreng Dance from Betawi, Jakarta Capital City 4. Sabalah Dance from West Sumatera Province 5. Gantar Belian Dance from East Kalimantan Province if it asks for a username or password, just type “nami
  • 14

    Oct

    ??? ??!

    isa The Problem of Foreign Worker!! …is definitely not an everyday topic, and might be also not a thing that people are eager to talk about. But apparently, Movie director, ??? made a popular comedy movie out of that topic.. ??? ??! (Banga? banga!!) is a 2010 movie about a Korean person living a life as a foreign worker. In this movie, Banga (??), roled by ???-famous Korean comedy actor, lived a life as migrant worker from Bhutan trying to get a job in Korea. *low spoiler alert* At the beginning, Banga is perceived as total foreigner, a Bhutan person, with a funny outfit ingrained with a gawky Korean accent. He applied for a job in a chair factory and admitted himself as Bhutan saram (?? /saram means person). After an incident, Banga was turned out to be a Korean, with full Korean
  • 13

    Oct

    World Students in Korea (WSK) Recruiting the 4th Batch

    The Presidential Council on Nation Branding (PCNB) is recruiting the 4th batch of members for the program World Students in Korea. World Students in Korea aims to provide international students in Korea with opportunities to experience Korea in a more organized, diverse, and involved manner and to promote cultural exchanges between Korea and the students home countries through blogs (web logs) run by the member students. The 1st batch was launched in July 2009. Members participate in a variety of activities including camps, field trips, workshops, performances and other events. 1. Number of members sought : Fifty (50) 2. Application Period : October 11 (Mon) October 31 (Sun) 2010 3. Eligibility - International students (i.e. those who are currently enrolled in an educational institu
  • 12

    Oct

    [At last...] F1ans towards F1 Korean GP 2010

    At last… That might be the words that came out from F1 fans today, October 12, 2010. After the official release from FIA race director, every F1 fans especially those who resides in Korea, were very excited to see the upcoming first-time ever F1 race held in South Korea. \(^^)/ But for the real fans, their feeling was even greater. Cancellation would have had a major impact on the world championship outcome, with five drivers vying for the title with just three races to go. Moreover, Some of them, like my friends had bought the race tickets since a long time ago. The feelings were like a turbulance everytime the news about cancelled race posted. The excitement were actually far even greater than to only F1 fans. All people in Korea, Koreans and Foreigners, welcomed the race for
- Next

Author

Follow Me

Search

Recent Post